Het verhaal van… Hugo, Auke en Jaco

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Hugo, Jaco en Auke in hun eigen kantoor op locatie van het project MindLabs in Tilburg. Op dit moment zijn zij daar bezig in opdracht van PentaRho in combinatie met Fontys en gemeente Tilburg. Hieronder lees je meer over dit project en over een gemiddelde werkdag in Tilburg!

Kun je vertellen met wie we het genoegen hebben?

“Ik ben Hugo van Eyck, getrouwd, een zoon van 13 jaar en wonend in Meerlo. Mijn grote hobby is karpervissen. Je kunt mij dus regelmatig langs de waterkant vinden. Sinds kort ben ik bij btb in dienst als toezichthouder.”

Bouwkundig toezichthouder en inspecteur Jaco van Hout en directievoerder Auke Hansma kennen we van eerdere interviews die we met hen hebben gehad. 

Wat houdt het project voor btb precies in?

“Op deze bijzondere en bekende locatie 'de Spoorzone' in Tilburg restaureren we de oude onderhoudshal van de spoorwegen, HAL70. De hal wordt uitgebreid en omgevormd naar een schoollocatie. Op deze locatie komen Fontys Hogeschool de opleiding Journalistiek, Tilburg University, ROC Tilburg en het mediaconcern de Persgroep samen te werken. Allemaal binnen de driehoek van onderwijs, onderzoek en werkveld. MindLabs wordt het gebouw voor innovatie op gebieden als robotica, taaltechnologie, serious gaming en kunstmatige intelligentie”, legt Jaco uit.

Welke functie heeft btb binnen dit project?

Auke vertelt: “Btb vervult hier de taken van toezichthouder en directievoering. Dit houdt in dat het directieteam voor het volledige toezicht en de directievoering zorgt. Ook namens Fontys Hogeschool en de gemeente Tilburg. Op dit moment zijn we vooral druk met het uitvoeren van de vele controles, zoals wapeningscontrole en andere controles: van installatie tot veiligheid."

In welke fase zit het project nu?

“Het project zit op dit moment in de ruwbouwfase”, geeft Jaco aan. “Op de begane grond wordt de laatste hand gelegd aan het storten van het beton. Daarnaast worden binnenkort ook de binnenwanden geplaatst op diezelfde verdieping. Op de tweede etage zijn we inmiddels wel al bezig met het monteren van de wanden. De oplevering van het hele project staat gepland voor eind 2021.”

Wat is een bijzonder component van dit project?

“We maken een heel nieuw gebouw in een bestaand gebouw”, vertelt Jaco. “De karakteristieke eigenschappen van het oude gebouw behouden we. Daarbij is het werken op een postzegel: er is voor én achter de bouw bijna geen extra ruimte, omdat het midden in stad ligt. Dit brengt andere problemen met zich mee ten opzichte van andere bouwwerken. Dat maakt het erg uitdagend en leuk!”

Hoe ziet jullie gemiddelde dag eruit?

“Dit is heel goed te zien in de video”, zegt Jaco stellig. “Daar zijn we als collega’s aan het werk. Met elkaar lopen we de controleronde of controleren we een specifiek onderdeel. We noteren daar wat er eventueel anders moet of niet correct is uitgevoerd. Dit registreren we vervolgens gelijk digitaal en bespreken we met de uitvoerder.“

“Verder zijn de werkzaamheden afhankelijk van wat er die dag gebeurd en waarop we moeten inspringen. Tijdens de rondgang controleren we altijd de veiligheid op de bouwplaats. Het bouwtempo ligt hoog en de opdracht is vrij complex, dus is het belangrijk dat het altijd veilig is op het bouwterrein.”

Hoe zien jullie btb?

“Ik werk er natuurlijk nog niet zo lang, maar ik heb het erg naar mijn zin! Ook vind ik btb een erg prettige werkgever en zit er veel groei in het bedrijf. Daarnaast is het een mooi bedrijf om voor te werken, met veel mooie projecten”, vertelt Hugo enthousiast.

Wat is jullie motto?

"Het motto van ons team is bovenal het leveren van kwaliteit en het ontzorgen van de opdrachtgever."

Opening basisschool In den Climtuin

Rijssen

Kindcentrum In den Climtuin in Rijssen is nu officieel geopend!

Nieuwsbrief

september 2022

Lees snel de laatste interne nieuwtjes en bekijk onze bouwupdates.

Nieuwbouw school

Oud-Heusden

In Oud-Heusden komt een nieuw gebouw voor basisschool De Dromenvangen en De Leilinde.