Het verhaal van… Jaco van Hout

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Jaco van Hout, bouwkundig toezichthouder en bouwkundig inspecteur bij btb.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Jaco van Hout en werk al meer dan 13 jaar voor btb. Ik ben 55 jaar oud en samenwonend in Someren. Verder geniet ik van het leven en is sporten mijn grote hobby, met name skiën doe ik graag.

Mijn werkzaamheden bij btb bestaan vooral uit bouwkundige inspecties, kwaliteitsinspecties en bouwkundig toezicht. Daarnaast doe ik regelmatig audits en pilots voor de WKB voor onze zustermaatschappij oculus. Ik begeleid voor een deel van mijn tijd ook de werkzaamheden op projecten van btb in het zuiden van Nederland waar ook andere collega’s worden ingezet.

Met welk project ben je momenteel bezig?

Vandaag werk ik samen met mijn collega Auke, die hier de directievoerder is, op Fontys Hogeschool Campus Rachelsmolen in Eindhoven. Ons eerste project samen was ook voor Fontys, project Stappengoor in Tilburg. Tijdens dit project verliep de samenwerking heel goed en nu zijn we, op verzoek van Fontys, doorgezet naar dit project.

Kun je ons iets meer vertellen over dit project?

Na de ruwbouwfase zijn Auke en ik gestart op Campus Rachelsmolen. Samen zorgen wij ervoor dat alles aan de binnen- en buitenkant op tijd klaar is. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de gevel- en binnenafbouw, zoals: stucwerk, beglazing en brandscheidingen. Als de bouw afgerond is huisvesten hier de ICT-opleidingen van Hogeschool Fontys.

Wat maakt jouw werk nou echt bijzonder?

Vooral de veelzijdigheid, de afwisseling van de werkzaamheden en de vrijheid. Maar zeker ook de contacten met veel verschillende mensen en het vak zelf. Het is gewoon een mooi vak.

Wat maakt je werk af en toe even spannend of minder leuk?

Spannend is de uitdaging om alles op tijd met de juiste kwaliteit gereed te hebben. Jammer vind ik dat de kwaliteit van de bouw in zijn algemeen minder wordt. Vandaag de dag is iedereen taakgericht bezig en wordt er niet meer meegedacht aan de gezamenlijke oplossingen. Gelukkig richten de collega’s van btb zich wel op het totaalplaatje.

Welke opleiding heb je specifiek nodig voor jouw functie?

Je moet in ieder geval een bouwkundige achtergrond hebben en een vaktechnische opleiding. Zelf heb ik LTS en MTS gedaan en later de aannemersopleiding. Daarnaast ben ik circa 20 jaar in dienst geweest bij een bouwkundig aannemer. Wat in de bouw vooral belangrijk is, is om je oren en ogen open te houden. Zeker met nieuwe ontwikkelingen in de bouw leer je het meest van werken in de praktijk.

Wat is jouw motto?

Het moet gewoon goed zijn! En het liefst in één keer. 

Hoe zie je btb?

Ik zie btb als een organisatie met heel veel kennis in huis, mede dankzij alle ervaren collega’s die zich blijven ontwikkelen.

Hoe zie jij de toekomst?

Dan hoop ik dat ik het werk dat ik doe kan optimaliseren met de ontwikkelingen van de bouw. Dat ik mee mag ontwikkelen aan een nog beter kwaliteitsproduct binnen btb.

Werkdag van… Leen Lageweg

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.

Bereikbaarheid tijdens de bouwvak

De kantoren van btb blijven geopend tijdens de vakantieweken.

Werkdag van…Bert Doldersum

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.