Campus Rachelsmolen

Eindhoven

Fontys Hogeschool realiseert op haar campus Rachelsmolen een nieuw gebouw ten behoeve van de Fontys Hogeschool voor ICT.

  • Sector: Utiliteitsbouw - Onderwijs
  • Projectlocatie: Eindhoven
  • Opdrachtgever: PentaRho, Fontys Hogescholen
  • Realisatie: 2018 - 2020
  • Werkzaamheden: Bouwkundig toezicht, Directievoering
  • Omvang: 13.500 m2 bvo

Fontys realiseert op haar campus Rachelsmolen in Eindhoven een nieuw gebouw (13.500 m2 bvo) ten behoeve van de Fontys Hogeschool voor ICT (FHICT). Tevens wordt het terrein rondom het gebouw opnieuw ingericht en wordt er een WKO gerealiseerd.

Directievoering en bouwkundig toezicht

Namens de opdrachtgever bewaken onze directievoerder en bouwkundig toezichthouder dagelijks de voortgang van de nieuwbouw van gebouw R10, WKO en omliggende terreinen in planning, kostenontwikkeling en uitvoeringskwaliteit. De UAV 2012 is van toepassing op de uitvoering van de opdracht.

Tweede helft van 2020 nemen de  medewerkers en studenten van Fontys Hogeschool ICT hun intrek in het nieuwe onderwijs- en onderzoeksgebouw op campus Rachelsmolen. Eind 2018 startte de voorbereiding voor de bouw. Het nieuwe gebouw telt vier verdiepingen. Door de prachtige transparante gevels is het onderwijs goed te zien. Het gebouw wordt een Open Living Lab, een echte ontmoetingsplaats.

Meer informatie

Meer weten over campus Rachelsmolen? Bekijk het verhaal van Jaco van Hout, bouwkundig toezichthouder en inspecteur bij btb, over zijn werkzaamheden bij de realisatie van dit project.