Jubileum Michel Gerrets

10 jaar

Michel werkt als senior bouwkundige bij btb en houdt zich bezig met bouwkundig toezicht en kwaliteitsinspecties. Ter ere van zijn 10 jarig jubileum stelden we Michel een paar vragen over zijn loopbaan en drijfveren. 

Op welk project ben je begonnen?

"Mijn eerste project was het verzorgen van bouwkundig toezicht bij de transformatie van de Kroepoekfabriek naar cultureel centrum in VlaardingenEen oud pand uit circa 1900 in het havengebied van Vlaardingen. Dit pand werd in opdracht van de gemeente Vlaardingen verbouwd. In het cultureel centrum werd een popzaal en enkele danszalen gerealiseerd. Geluidsisolerende voorzieningen waren hier dus een hot item. Ik begon op dit project als toezichthouder, maar later vervulde ik een dubbelrol als directievoerder/toezichthouder. Een leuk en zeker ook interessant project doordat er o.a. rekening gehouden moest worden met hoog water. Dit hield in dat het water uit de haven makkelijk ruim een halve meter tegen de gevel moest kunnen staan. Bij hoog water werden er waterkerende schotten tegen de gevels aangebracht.

Een ander project dat ik direct kreeg was een basisschool in Amsterdam Kop D. Een combinatieproject met woningen en een school in opdracht van de gemeente. Aangezien ik 10 jaar geleden ook ben aangenomen als Kwaliteitsmanager bij zusterbedrijf oculus ging ik bij dit Turn-key project als inspecteur aan het werk. Aan de hand van een door oculus gemaakte risicobeoordeling voerde ik de inspecties uit en maakte hiervan de inspectierapporten".

Welke projecten blijven je bij?

  • Garenspinnerij in Gouda
    "In dit eveneens oude gebouw in de binnenstad van Gouda werden diverse popzalen, dansstudio’s en opnamestudio’s gerealiseerd. Ik deed hier traditioneel toezicht op basis van bestek en tekeningen. Ook hier was het geluid een hot item".
  • Gevelonderzoeken van gemetselde gevels
    "Bij deze onderzoeken werden gaten in de gevels gemaakt en werden spouwankers opgezocht, bekeken en in kaart gebracht. Normaal werd hiervoor een zzp-er ingehuurd, maar in de jaren 2014/2015 was het met de werkgelegenheid niet best gesteld en zijn we begonnen dit zelf te doen. Aangezien ik door diezelfde matige werkgelegenheid ook bij zusterbedrijf visiplan actief was heb ik hele leuke herinneringen aan een project in Velsen-Noord en IJmuiden samen met collega Dennis Sekeris. Samen zaten we heel wat weken in een Autohoogwerker en hebben we heel wat gevels gesloopt, maar ook weer vakkundig dicht gemetseld".
  • Andere bijzondere projecten op een rijtje
    "KV50 station in Middelharnis, hoogbouwproject De Rotterdam, woontorens De Kroon en De Monarch II in Den Haag en niet te vergeten het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. Een monumentaal gebouw waarin de Appplestore gevestigd is".

Wat zijn je drijfveren?

'Ik heb de afgelopen 10 jaar met veel plezier voor btb gewerkt. Na er 7 jaar tussenuit te zijn geweest had ik al ruim 15 jaar bij btb gewerkt, dus eigenlijk zijn het er al minstens 25 geworden. Daar blijkt wel uit dat het nog steeds niet verveeld, dus wat mij betreft komen er nog wel  wat jaartjes bij".

Werkdag van…Michel Gerrets

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.

Start toezicht bij Studentencomplex Proxima

Groningen

De studentenkamers worden Plegt-Vos ontwikkeld en in een snel tempo gerealiseerd. 

Jubileum Leen Lageweg

Collega Leen Lageweg is 25 jaar in dienst! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Wat drijft Leen om zo lang bij btb te werken?