Het verhaal van… Jeroen Temmink

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Jeroen Temmink, bouwkundig toezichthouder en -inspecteur bij btb. Samen met PentaRho voert hij toezicht en directie op de bouwprojecten Wolfert Lansing en Wolfert Lyceum in Bergschenhoek.

Wie is Jeroen? Met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Jeroen Temmink, 46 jaar en woon in Luttenberg (Overijssel). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 2007 werk ik met heel veel plezier als bouwkundig toezichthouder/inspecteur bij btb. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek, autorijden, darten en sporten. En dan vooral bootcamp, spinning en hardlopen. Met sporten en autorijden kan ik, na een drukke werkdag, lekker mijn gedachten verzetten.

Kun je ons meenemen in wat jouw functie inhoudt binnen btb?

Op het project Wolfert Lansing is het mijn taak om de planning en de uitvoeringskwaliteit te bewaken. De uitvoeringskwaliteit van het gekochte in relatie tot bestek, uitvoeringskwaliteit, geluidsisolatie, thermische isolatie en waterdichtheid, is op ieder project overigens van groot belang.

Welke opleiding heb je specifiek nodig voor jouw functie?

Eerst heb ik de LBO met als hoofdvak metselen gedaan, vervolgens ben ik werkend gaan leren via Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf. Hierna heb ik in de avonduren diverse technische opleidingen gevolgd via BNA VTS Zwolle.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Op dit moment begeleid ik meerdere projecten verspreid in het land. Hier in Bergschenhoek heb ik toevallig twee projecten vlak bij elkaar, wat fijn is. Op de terugweg van Bergschenhoek naar huis rijd ik vaak langs een ander project, waar ik ook nog mijn kwaliteitsrondes loop. Dit is een van de fijne voordelen van mijn functie. Ik heb veel vrijheid in het inplannen van mijn werkzaamheden.

Als ik op het werk aankom, open ik eerst mijn mailbox om vervolgens te overleggen met de uitvoerder. Dan ga ik de kwaliteitsrondes lopen. De punten die ik tegenkom zoek ik uit en rapporteer ik in LetsBuild. LetsBuild is onze digitale rapportagetool en maakt het werk veel makkelijker.

Als ik op het ene project klaar ben, ga ik naar het volgende project om daar de kwaliteit en voortgang te bewaken. Goed kunnen schakelen is hierin een belangrijke eigenschap. Er kan op de bouw altijd iets onverwachts gebeuren, maar dat houdt het werk leuk.

Wat maakt jouw werk nou echt bijzonder?

Bij het project Wolfert Lyceum was de school nog in gebruik tijdens de uitbreiding, dit is vaak niet zo. De veiligheid voor de leerlingen en gebruikers was mede hierdoor heel belangrijk. Veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk op een bouwproject, maar het was nu een leuke uitdaging om dit in goede banen te leiden.

Goede omgang met mensen is ook een bijzonder (belangrijk) punt van mijn werk. Je moet altijd proberen om voor alle partijen het zo werkbaar mogelijk te houden, zonder de belangen van de opdrachtgever uit het oog te verliezen. Je moet goed onder druk kunnen werken, zeker tegen de aanloop naar de oplevering. Als niet alles gereed is, is het een uitdaging om het toch op tijd en met de juiste kwaliteit afgerond te krijgen. Dat geeft me voldoening.

Wat maakt het af en toe even spannend of minder leuk?

Als je tegen de oplevering aan zit en het nog niet helemaal af is, is het wel even spannend. Nu wordt alles via LetsBuild vastgelegd en heb je heel snel een goed overzicht van de punten die nog gedaan moeten worden. Op die manier kan je de discussies die mogelijk ontstaan gelijk weerleggen. Dat is heel fijn werken voor alle partijen.

Wat is jouw motto?

Mijn motto is 'eerlijkheid duurt het langst'. Ik vind eerlijkheid naar jezelf en naar een ander belangrijk. Dit vind ik zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak.

Kun je ons iets meer vertellen over het project Wolfert Lansing?

De communicatie verloopt hier nu goed. De uitdaging is om alle partijen op één lijn te krijgen. Soms kunnen er zaken zijn waar ik niet akkoord mee ga. Hier moet ik dan op acteren, zodat uiteindelijk de opdrachtgever een product krijgt wat hij heeft gekocht. Dat vind ik leuk.

De mooie componenten op dit project komen binnenkort. De buitenkant wordt dadelijk voorzien van cortenstaal. Binnen wordt er nu hard gewerkt aan een podiumtrap. Dit is straks een echte eyecatcher als je het gebouw binnenkomt.

Hoe zie je btb?

Ik vind het een fijn en betrouwbaar bedrijf. Ze komen na wat ze beloven en er wordt ook goed naar de persoon zelf gekeken. Daarom werk ik graag bij btb!

Hoe zie jij de toekomst?

In de toekomst zie ik mijzelf nog steeds bij btb werken. Eventueel door naar een hogere functie, zoals hoofd toezichthouder of projectleider/directievoerder.

Wil je nog iets meegeven?

Geniet van de bouw, en laten we de mooie dingen in stand houden.

Werkdag van… Leen Lageweg

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.

Bereikbaarheid tijdens de bouwvak

De kantoren van btb blijven geopend tijdens de vakantieweken.

Werkdag van…Bert Doldersum

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.