Wolfert Lansing school en Wolfert Lyceum

Bergschenhoek

Btb verzorgt het bouwkundig toezicht bij de nieuwbouw van de Wolfert Lansing school en de uitbreiding van Wolfert Lyceum.

  • Sector: Onderwijs
  • Projectlocatie: Bergschenhoek
  • Opdrachtgever: Penta Rho
  • Realisatie: 2019 -2020
  • Werkzaamheden: Bouwkundig toezicht
  • Omvang: Schoolgebouw Wolfert Lansing 5400 m2, en uitbreiding Wolfert Lyceum 1500 m2

Bouwkundig Toezicht

De scholen Wolfert Lansing en Wolfert Lyceum in Bergschenhoek gaan nieuwbouwen en uitbreiden. Wolfert Lansing krijgt een nieuw schoolgebouw van  5.400 m2. Als de bouw klaar is, is Wolfert Lansing één van de meest duurzame schoolgebouwen van Nederland. Wolfert Lyceum heeft een uitbreidingsplan gemaakt van ca. 1.500 m2. Beide scholen maken onderdeel uit van de Wolfert van Borselen Scholengroep. Vanaf start bouwwerkzaamheden verzorgt btb het bouwkundig toezicht. Penta Rho verzorgt het projectmanagement.

Wolfert lansing school en Wolfert Lyceum

Wolfert Lansing is een openbare school voor havo, mavo en vmbo en maakt tot nu toe gebruik van tijdelijke huisvesting in Bergschenhoek. Wolfert Lyceum is een groeiende school voor daltononderwijs op gymnasium-, atheneum- en havoniveau. De school is gelegen aan De Zijde 5 in Bergschenhoek en is gebouwd voor ca. 850 leerlingen. Vanwege de sterke groei en de prognoses dient een uitbreiding gerealiseerd te worden om alle leerlingen op een passende manier te kunnen blijven huisvesten en om kwaliteitsonderwijs te waarborgen.