Pauluskerk Hemelswonen

Den Haag

De Pauluskerk wordt getransformeerd naar een woongebouw. Aan btb de eer om dit project te begeleiden met directievoering.

  • Sector: Religieus gebouw
  • Projectlocatie: Den Haag
  • Opdrachtgever: Urbannerdam
  • Realisatie: 2018-2020
  • Werkzaamheden: Directievoering

In de bestaande Pauluskerk te Den Haag wordt door Urbannerdam een bijzonder project ontwikkeld. De kerk, uit de jaren 50, wordt getransformeerd naar een fantastisch woongebouw. Het plan behelst een diversiteit aan woningen met tuin of dakterras en bijzondere elementen uit de kerk. De koper kan de woning helemaal zelf indelen en meebeslissen over de afwerking van collectieve elementen. In de kerk worden 21 woningen gerealiseerd: 10 grondgebonden woningen met een tuin en 11 woningen met balkon of ruim dakterras. In de parkeerkelder van de naastgelegen nieuwbouw worden 18 parkeerplaatsen gerealiseerd ten behoeve van de Pauluskerk en 3 woningen krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. De geplande oplevering staat momenteel op eind tweede kwartaal 2020.

Directievoering

De werkzaamheden van de directievoerder zijn gebaseerd op beheersing van de GOTIK aspecten. In het proces is de directievoerder voor de opdrachtgever het centrale aanspreekpunt voor wat betreft de uitvoering van het werk ten opzichte van de planning, het budget en bouwkosten en ook voor wat betreft de uitvoeringskwaliteit. De directievoerder stuurt en beïnvloedt het uitvoeringsproces van het project op een zodanige wijze dat de opdrachtgever tijdig over de juiste informatie beschikt en tijdig en afgewogen de voor het project noodzakelijke beslissingen kan nemen.

Voor meer informatie over deze transformatie verwijzen wij naar de website van dit project.