Appartementencomplex 't Woudt

Amsterdam

Namens de opdrachtgever bewaakt onze directievoerder de voortgang van het appartementencomplex in planning, kostenontwikkeling en uitvoeringskwaliteit. 

  • Sector: Woningen
  • Plaats: Amsterdam
  • Opdrachtgever: MPO B.V.
  • Architect: Paul de Ruiter Architects en PBV Architecten
  • Aannemer: Hillen & Roosen
  • Realisatie: 2015 - 2018
  • Werkzaamheden: Projectmanagement, directievoering, bouwkundig toezicht

Directievoering btb

Btb begeleidt de bouw van appartementencomplex Woudt met directievoering en toezicht.

Namens de opdrachtgever bewaakt onze directievoerder de voortgang van het project in planning, kostenontwikkeling en uitvoeringskwaliteit. Voor wat betreft de uitvoeringskwaliteit wordt er nauw samengewerkt met de toezichthouder, beginnend directievoerder en met diverse adviseurs, waaronder de installatie adviseur.

Projectinformatie

Woongebouw Woudt omvat de nieuwbouw van 124 energie neutrale 3-kamer huurappartementen. Daarnaast komt er voor de bewoners een ondergrondse parkeergarage met 115 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor ruim 100 fietsen. Het gebouw bestaat uit een vleugel van 6 verdiepingen (laagbouw) en een vleugel van 12 verdiepingen (hoogbouw). Tevens zit er onder de hoogbouw een commerciële plint.

Het project laat zich beschrijven als de realisatie van een perfecte integratie van een innoverend te bouwen woongebouw. Een woongebouw met kwalitatief hoogwaardige groene buitenruimten en parkachtige binnentuin. En komt in de bestaande woonwijk Delflandpleinbuurt in Amsterdam.

Het gebouw lijkt van de buitenkant opgedeeld te zijn in verschillende losse elementen wat zorgt voor een levendig en speels effect. Daarnaast bevat het ontwerp een royale poort halverwege het gebouw. Deze poort geeft zicht én toegang vanaf de straat tot het parkachtige ingerichte binnengebied: de collectieve binnentuin. Tevens vormt de poort ook de entree voor de bovengelegen woningen.

Btb is verantwoording verschuldigd aan de projectverantwoordelijke, te weten Mul Projectontwikkeling, de heer C. Mul.