Bij de Zijl

Leiderdorp

Btb verzorgt het bouwkundig toezicht, het schouwen en de opleveringen van diverse woningen in het project Bij de Zijl.

  • Sector: Woningen
  • Projectlocatie: Leiderdorp
  • Opdrachtgevers: Rijnhart Wonen en Vink Bouw Nieuwkoop
  • Realisatie: 2019 - 2020
  • Werkzaamheden: Bouwkundig toezicht, schouwen en opleveren

Projectinformatie

Het voormalige ROC-terrein in Leiderdorp wordt getransformeerd naar een prettige woonomgeving met huurappartementen en een mooie mix van 42 koopwoningen. Er komen 104 vrije sector huurappartementen en 36 sociale huurappartementen, gesitueerd in 2 gebouwen. Namens Rijnhart Wonen is btb ten behoeve van de kwaliteitsborging betrokken bij de realisatie van de sociale huurappartementen met bouwkundig toezicht. Bij de koopwoningen verzorgen wij namens Vink Bouw Nieuwkoop de schouw en opleveringen.

Bouwkundig toezicht

Het project betreft de nieuwbouw van 36 sociale huurappartementen. Rijnhart Wonen heeft btb gevraagd het bouwtoezicht op de ruwbouw te verzorgen. De start van de bouw is april 2019 en het gehele complex zal volgens de planning het eerste kwartaal van 2020 gereed zijn.

Schouw & opleveren

De koopwoningen betreffen grondgebonden rijwoningen: 10 waterwoningen, 19 hofwoningen en 13 terraswoningen. De werkzaamheden van de inspecteur zullen ten doel hebben tijdens de schouw een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van bouwkundige status van de woningen. Dit om de definitieve oplevering zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen.