2College Jozefmavo

Tilburg

Voor de 2College Jozefmavo wordt een nieuw onderwijsgebouw gerealiseerd, waarop btb het toezicht verzorgd. Het nieuwe gebouw zal naast het programma voor middelbaar onderwijs ook een dubbele gymzaal bevatten.

  • Sector: Onderwijs
  • Plaats: Tilburg
  • Opdrachtgever: OMO Ons Middelbaar Onderwijs
  • Architect: BDG Architecten
  • Aannemer: Heerkens van Bavel
  • Realisatie: September 2016 - juli 2017
  • Werkzaamheden: Bouwkundig toezicht

Voor de 2College Jozefmavo wordt een nieuw onderwijsgebouw gerealiseerd, waarop btb het toezicht verzorgd. Het nieuwe gebouw zal naast het programma voor middelbaar onderwijs ook een dubbele gymzaal bevatten. Het sportgedeelte zal tevens door meerdere partijen gelijktijdig worden gebruikt. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een locatie aan de Sportweg in Tilburg, nabij het spoor. Het gebouw is zo ontworpen dat deze op geruime afstand van het spoor komt te liggen en dat het onderwijsprogramma zich in de luwte van de gymzalen bevindt.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en biedt plek aan 600 leerlingen. Doordat de entree en aula centraal op de eerste verdieping gepositioneerd zijn, vormt deze ruimte letterlijk het hart van de school, waar leerlingen en docenten elkaar ontmoeten. Een grote centrale trap legt visueel en ruimtelijk verbinding tussen de drie lagen onderwijs.

Tijdens de realisatie voert btb in opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs het toezicht uit op de bouwlocatie. De kwaliteitsbewaking zal zich voornamelijk richten op de kwaliteit van het gekochte in relatie tot bestek, uitvoeringskwaliteit, geluidsisolatie, thermische isolatie en waterdichtheid. Daarnaast staat de opzichter in nauw contact met de directievoerder van BDG architecten en is hij zijn ogen en oren op de bouw.