Jubileum Willem de Wijs

20 jaar

Onze senior bouwkundige Willem de Wijs is 20 jaar in dienst. Ter ere van zijn jubileum stelden we hem een paar vragen over bijzondere projecten die hij heeft mogen begeleiden en zijn drijfveren. 

Op welk project ben je begonnen?

"Ik ben indertijd begonnen op een project in Leiderdorp als opzichter. Het werk in Leiderdorp werd uitgevoerd door de BAM met een behoorlijke achterstand. Daar ben ik week in week uit aan het opleveren geweest. Het was voor mij wel even omschakelen van uitvoerder, wat ik de jaren daarvoor had gedaan, naar opzichter. Als uitvoerder ben je eigenlijk met name maar bezig met de planning en het zo laag mogelijk houden van de bouwkosten. Als opzichter behartig je de belangen van de opdrachtgever en controleer je of deze krijgt wat hij heeft gekocht zowel in geld als in kwaliteit. Een andere tak van sport dus".

Welke drie projecten blijven je bij?

 • Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam
  "Hier mocht ik onder de bezielende leiding van Jan Saal het werk begeleiden. Van hem heb ik de kneepjes van het opzichter zijn geleerd. Zowel constructief als bouwkundig. Het werk duurde 4 jaar. Het laatste half jaar ben ik alleen maar aan het schouwen en opleveren geweest, 2500 kamers en 12 operatiekamers. Het ziekenhuis was gedeeltelijk nog in gebruik, midden in het bouwgebied was 1 OK in gebruik, rondom werd gesloopt en verbouwd. De voorzieningen voor de OK moesten in stand blijven. Ook de couveuse bleef in bedrijf en werd afgeschermd door stof schotten. Aan de ene kant lagen kleine baby’s te vechten voor hun leven en aan de andere kant reden de bobcats. Een zeer bijzondere situatie".
   
 • Pionier in Haarlem, opdrachtgever Pré Wonen
  "Dit was een redelijk moeilijk project omdat de aannemer de constructie wijzigde van wanden breedplaat vloeren, naar tunnels. Dat betekende dat alle wapening omgetekend en aangepast moest worden".
   
 • De “Hafakker” in Noordwijkerhout 
  "Dit was een bijzonder project voor een zorginstelling voor mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking. Het project was bijzonder omdat de gehele gevelbekleding uitgevoerd werd in hout en de dakbedekking als kunststof dakbedekking Repanol".

Wat drijft je om zo lang bij één bedrijf te werken?

"Als ik het naar mijn zin heb ben ik honk vast. Bij btb wordt je gewaardeerd om wie je bent. In de 20 jaar dat ik bij btb werk heb ik niet 1 dag gehad dat ik het niet naar mijn zin had. Ook met mijn lichamelijke beperking wordt je gelijkwaardig behandeld en er wordt rekening gehouden met je mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook in de crises jaren mocht ik bij btb blijven, dat is voor mij een stuk waardering. Ook de communicatie, korte lijnen, bij btb vind ik erg prettig. Een gelijkwaardigheid onderling en ook die met je leidinggevende zorgen voor een prettige werksfeer. Zelden heb ik een werkgever gehad waar je op deze wijze wordt behandeld en gewaardeerd. Ik hoop dat ik tot mijn pensioen, november 2022, kan en mag blijven".

Afstuderen in de bouwpraktijk

Bezoek ons op het inspiratie event van Hogeschool Rotterdam.

Nieuwsbrief btb

Nieuwsbrief juli 2023

De zomereditie van de btb-nieuwsbrief is online te lezen. Mis het niet.

Aandelen overdracht

We hebben heuglijk nieuws!