Het verhaal van… Leen Lageweg

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Leen Lageweg, bouwkundig inspecteur/ toezichthouder bij btb. Al ruim 20 jaar onze collega! 

Kun je in het kort even vertellen met wie we het genoegen hebben?

Ik ben Leen Lageweg, 56 jaar oud, gehuwd met Hennie en samen met dochter Larissa wonende te Rotterdam. Mijn hobby’s zijn zwemmen, tuinieren, maar vooral wandelen. Denk aan verschillende wandeltochten via de Wandelbond of zelf uitgestippelde tochten door het gehele land. En als het allemaal weer mogelijk is op wintersport skiën in Oostenrijk.

Waar houd jij je tijdens je werk mee bezig?

Momenteel werk ik op projecten voor verschillende opdrachtgevers in verschillende uithoeken van het land. We zijn woningen aan het schouwen en opleveren met de kopers. Ik vind het prettig om in contact te komen met verschillende mensen en uiteindelijk voor een mooi product de sleutels te mogen overhandigen. Momenteel zijn we ook bezig met inspectiewerkzaamheden en toezichtwerkzaamheden bij het Franciscus Gasthuis te Rotterdam en toezichtwerkzaamheden voor woonzorgcentrum Zierik7 te Zierikzee, waar we vandaag zijn.

Wat is jouw motto?

Goed is goed… als iets – en dat kan van alles zijn – in de basis niet goed is, blijf dit je het gehele bouwproces achtervolgen. Dus het is zaak dat hetgeen wat vervaardigd moet worden, goed besproken wordt. Eventueel neem je met verschillende partijen door wat de knelpunten zijn, om uiteindelijk een goed eindproduct neer te zetten. Het gehele proces moet je toch als team uitvoeren, dan krijg je het beste resultaat.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Gezien ik momenteel verschillende projecten heb, ben ik elke dag wel ergens anders. De ene dag met kopers aan het schouwen of opleveren, hiervoor worden de geconstateerde onvolkomenheden digitaal verwerkt en een andere dag doe ik weer bouwinspecties om de kwaliteit voor de opdrachtgever te bewaken en het geconstateerde te bespreken met de uitvoering. Elke dag is weer anders!

Kun je iets meer vertellen over het project waar je nu actief bent?

Het project waar we vandaag zijn is een nieuwbouwproject. Het is een woonzorgcentrum met de nieuwe naam Zierik7 (voorheen Cornelia, het oude gebouw welke een aantal meter verderop staat). De opdrachtgever is Gortemaker Algra Feenstra via Allévo. Zierik7 krijgt 93 appartementen voor langdurig verblijf. Voor mensen die tijdelijk logeren en revalideren zijn er op de eerste verdieping 30 kort verblijf-appartementen. Verder zijn er nog moderne, sfeervolle studio’s, kantoorruimtes, behandelcentrum met een oefenzaal, voor behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie. Op de begane grond is een brasserie, 11 ontmoetingsruimten met elk zijn eigen thema en activiteiten. De bouw is eind januari van vorig jaar gestart, maar rond bouwvakvakantie 2020 is het werk stil komen te liggen i.v.m. faillissement van de aannemer. Begin november heeft bouwbedrijf Constructif uit Dordrecht de bouw voortgezet en ik ben zelf vanaf begin december hierbij betrokken. Naar verwachting wordt het project begin volgend jaar opgeleverd.

Hoe zie jij OB&V, waar btb onderdeel van is?

Het is een organisatie die op alle vlakken in de bouwwereld goed op elkaar is afgestemd. Bij vragen en/of onduidelijkheden kun je intern altijd om advies vragen.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik ben nu ruim 20 jaar werkzaam bij btb als bouwkundig inspecteur/ toezichthouder en zie mezelf over 5 jaar nog steeds in dezelfde rol. De bouw blijft mij op alle vlakken nog steeds inspireren.

Is er nog iets wat je mee wilt geven aan de lezers?

Eind vorig jaar heb ik een tocht hier in Zierikzee gelopen, een relatief kleine stad met een groots aantal monumenten. Waaronder het eerste koopmanshuis in Nederland van begin 14e eeuw, toch mooi dat zoiets er nog staat. Dit t.o.v. van de Zalmhaventoren in Rotterdam, waar een verticaal verplaatsbaar werkplatform is gebouwd om compleet een hele verdieping af te bouwen met alle voorzieningen in een gecontroleerde omgeving, en dan verschuiven om de volgende verdieping te realiseren. Dit zijn twee uitersten in de ontwikkeling van het bouwen, kortom bouwen blijft inspireren en is van alle tijden.

Werkdag van… Leen Lageweg

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.

Bereikbaarheid tijdens de bouwvak

De kantoren van btb blijven geopend tijdens de vakantieweken.

Werkdag van…Bert Doldersum

Senior Bouwkundige

In 'Werkdag van' lopen we met één van onze collega's mee op een project waar zij werkzaam zijn.