Het verhaal van… Hans, Menno en Paul

Deze keer in ‘Het verhaal van…’ spreken we Hans, Menno en Paul (Toezichthouders/Inspecteurs bij btb) in hun eigen ‘kantoortje’ in de grote keet op het project Norfolk in Scheveningen. De opdrachtgever van dit project is Arcade uit Naaldwijk. Op deze bijzondere locatie, naast de oude haven, ontwierp KAW een plan met 237 (voornamelijk huur) woningen. Het is een mooie locatie tussen de stad en de boulevard en dat levert veel mooie uitzichten op! Nieuwsgierig? Lees snel verder.

 

Wat houdt het project voor btb precies in?

Wij verzorgen hier op het project het bouwkundig toezicht. Dat houdt in dat we de bouwkundige kwaliteitscontrole uitvoeren. Een groot gedeelte bekleed dan het informeren en adviseren van de opdrachtgever. Het is een project voor een woningcorporatie, dus met name sociale woningbouw. Binnen de 237 woningen zitten ook 34 vrijesectorwoningen in een wat hogere huurcategorie en 39 grondgebonden koopwoningen. Arcade is een Westlandse woningcorporatie, maar zij zijn ook in Den Haag steeds meer aan het uitbreiden.

De sfeer op het project is goed. Ondanks wat uitdagingen wat het soms wat lastig maakt, werken alle partijen goed samen met elkaar. We zijn eerlijk en we weten wat we aan elkaar hebben. Desondanks een aantal uitdagingen gedurende het proces, heeft btb er toch alles aan gedaan om naar een mooi einde toe te werken en heeft een grote bijdrage geleverd in de oplossingen. Uiteindelijk gaat het om een mooi/goed eindresultaat en moet je positief blijven.


Wat is jullie visie op het project?

Het wordt wel zo geregeld dat de taken en werkzaamheden binnen het project gelijkmatig verdeeld worden, zodat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft. Hans verteld: ‘’Ik loop hier al vanaf het begin, dus ik ben ook sneller het aanspreekpunt voor veel mensen hier op de bouw. Paul verzorgt bijvoorbeeld de opleveringen, zodat we elkaar niet in de weglopen, maar elkaar juist aanvullen. Menno heeft ook nog andere projecten waar hij actief is, dus die springt bij waar nodig. Het is juist wel eens prettig dat wij met zijn drieën op dit project werken. Dan kun je vaak snel en prettig overleggen en sparren met elkaar, zeker omdat het een wat groter project is.’’

Wat is jullie motto?

''Streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit’’, zegt Paul. Hans vult aan: ‘’Ja, inderdaad, wanneer de opdrachtgever tevreden is ben ik ook tevreden. Dan kunnen we er in ieder geval zo op terug kijken dat we het goed hebben gedaan en dat we weten dat alles klopt. Niet alleen wat betreft het aanzicht, maar ook de constructie en de detaillering.’’ Menno is het dan ook volledig met de twee heren eens. Wij zeggen: Een top team hier op Norfolk.

Koperskijkdag project Pauluskerk

Hemels Wonen in Den Haag

Vrijdag 8 maart jongstleden vond er een koperskijkdag plaats voor de toekomstige bewoners van de Pauluskerk Hemels Wonen in Den Haag. Het project betreft de transformatie naar een fantastisch woongebouw met 21 luxe en duurzame appartementen met tuin of dakterras.

Project Viaa Hogeschool in vakblad Bouwwereld

In de nieuwe Bouwwereld is een mooi artikel verschenen over de renovatie van Viaa Hogeschool te Zwolle. Wij hebben hier in opdracht van PentaRho het bouwkundig toezicht mogen verzorgen. Bekijk het artikel.

Welkom op onze nieuwe website

Om de werkmaatschappijen btb, visiplan, oculus en vidinfra afzonderlijk beter op de kaart te kunnen zetten vonden wij het hoog tijd voor een update van de huisstijl en vier afzonderlijke websites. We vertellen u er alles over.