R1, het grootste gebouw op Campus Rachelsmolen wordt gesloopt

Fontys Hogescholen Eindhoven

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle circulaire materialen uit gebouw R1 op Rachelsmolen te verwijderen. Inmiddels is ook de machinale sloop gestart. Een nieuwe fase in de ontmanteling van het 30.000 vierkante meter tellende pand. Hiervoor in de plaats gaat Fontys vanaf volgend jaar een nieuw gebouw neerzetten.

Slopen zonder bouwafval

Bij circulaire slopen krijgen alle losse/vaste inventaris en materialen zoveel mogelijk een tweede leven. Alle materialen die ook maar enigzins bruikbaar zijn, zijn eruit gehaald. Een deel is of wordt gebruikt bij bouwprojecten van Fontys elders. Van te voren is alles precies geïnventariseerd en daarna eruit gehaald. De platen van het systeemplafond zijn bijvoorbeeld naar een recyclebedrijf gegaan en alle hardhouten binnenkozijnen zijn naar een kozijnenfabriek gegaan die daar weer nieuwe kozijnstijlen van maken. Alle materialen die niet meteen aan een afnemer geleverd kunnen worden komen op een soort marktplaats voor bouwmaterialen. De kraan van de sloper is gestart aan de oostzijde van het gebouw met het slopen van de constructieve delen. De sloop gebeurt met een sorteergrijpmachine. Alle materialen worden ter plaatse gescheiden en in containers gesorteerd; beton, hout, puin, aluminium.

Toezicht op sloopwerken

Btb is gevraagd voor het houden van toezicht op de sloopwerken. De begeleiding van de sloopwerken loopt van begin 2020 tot mei 2021. Op onze projectenpagina lees je hier meer over.

Meer informatie

Meer weten over toezicht op circulair slopen? Neem dan gerust contact met ons op  via ons algemene nummer 015 – 251 52 51 of per e-mail info@btbnet.nl.

Uitbreiding directie

Door de groei van onze organisatie is besloten om de directie met ingang van 1 september jl. te versterken met Auke Hansma.

Artikel in FRITS VASTGOEDGIDS 2020

regio Eindhoven

Heb je btb al ontdekt in de FRITS VASTGOEDGIDS 2020? FRITS is het toonaangevende lifestyle magazine voor de Brainportregio Eindhoven.

JeroenTemmink-BTB

Het verhaal van… Jeroen Temmink

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Jeroen Temmink, bouwkundig toezichthouder en bouwkundig inspecteur bij btb. Nu is hij werkzaam voor PentaRho op Wolfert Lansing en Wolfert Lyceum in Bergschenhoek.